ВИДЕО: Манчестър Юнайтед бе близо до голям срам във ФА Къп, но неочакван играч ги добута до 1/8-финал


ВИДЕО: Манчестър Юнайтед бе близо до голям срам във ФА Къп, но неочакван играч ги добута до 1/8-финал
Снимка: Getty Images

2796 0

Манчестър Юнайтед се класира за осминафиналите на ФА Къп след трудна победа над четвъртодивизионния Нюпорт. "Червените дяволи" надвиха с 4:2 и успехът бе постигнатв 68-ата минута.

В герой за тима на Ерик тен Хаг се превърна Антони, който реализира дебютно попадение за сезона с екипа на гранда от Манчестър.

Гостите поведоха с 2 бързи гола на Бруно Фернандеш в 7' и Коби Мейну в 13', но с попадения в 36' и 47' домакините изравниха. Тогава дойде моментът на силно критикувания и доста скъп Антони. В 90+4' Расмус Хойлунд оформи крайното 4:2. 

Гостите започнаха агресивно двубоя и стигнаха до две бързи попадения. В 7-ата минута Антони бе намерен отляво от Бруно Фернандеш, като направиха двойно подаване. Португалският халф стреля от ръба на наказателното поле неспасяемо във вратата на тима от Лига 2.

"Червените дяволи" нанесоха втория си удар по по-скромния съперник в 13', когато Диого Далот намери Коби Мейну в наказателното поле и той също намери мрежата на Нюпорт. Това бе дебютен гол на 18-годишния футболист с екипа на Манчестър Юнайтед.

Пет минути по-късно грандът можеше да оформи класика, но ударът на Алехандро Гарначо от рамките на пеналтерията срещна напречната греда.

Четвъртодивизионният тим се върна в мача в 36', когато Брин Морис изстреля истински снаряд, топката се отклони от лявата греда и влетя във вратата на Алтай Байъндър за 1:2.

В първите минути на второто полувреме Нюпорт шокира гостите от Манчестър, изравнявайки резултата. Второто попадение за скромния английски тим бе дело на Уил Еванс, който стреля от движение, намирайки долния десен ъгъл за 2:2.

Когато нещата вървяха към нов резил, се появи футболист, който е далеч от представата за герой на "червените дяволи" - Антони. В 68-ата минута той стигна до топката, след като удар на Шоу рикошира в гредата, и не сгреши на опразнената врата - 2:3. Това бе първи гол за скъпия бразилец с екипа на Юнайтед през настоящия сезон.

В четвъртата минута от добавеното време Расмус Хойлунд подпечата успеха на "дяволите" с четвърто попадение. Той достигна до топката, след като тя отскочи след удар на Омари Форсън и не сгреши - 2:4!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички