ВИДЕО: Безредици в Брюксел след класирането на Мароко за Мондиала


ВИДЕО: Безредици в Брюксел след класирането на Мароко за Мондиала
Снимка: Getty Images/Guliver

1530 0

Около 300 души създадоха безредици в центъра на Брюксел, след като Мароко победи Кот д`Ивоар с 2:0 и се класира за Световното първенство, съобщи АФП.

Участниците в размириците са чупили витрини на магазини и са запалили най-малко един автомобил. Полицията е била принудена да използва водно оръдие, за да разгони хулиганите от марокански произход.

В резултат са ранени 22-ма полицаи и един минувач. Около два часа след края на мача в Абиджан брюкселската полиция е успяла да овладее ситуацията и да вземе нещата под контрол. По улиците на белгийската столица вчера е имало около 1 500 мароканци и 300 от тях са участвали в безредиците. Те са чупили витрини на магазини и са грабели от тях, запалени са няколко автомобила.

Полицаите са използвали водно оръдие, за да усмирят хулиганите. В Брюксел живеят повече от 100 000 човека от марокански произход. Техният отбор се класира за световен шампионат за първи път от 1998 г

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички