Вицепрезидент на УЕФА: Шевченко беше проформа селекционер на Украйна


Вицепрезидент на УЕФА: Шевченко беше проформа селекционер на Украйна
Снимка: Getty Images

1896 0

Бившият президент на Полския футболен съюз Збигнев Бонек изказа изненадващо твърдение относно бившия украински селекционер Андрий Шевченко. Украинската легенда беше вариант за нов треньор на полския национален отбор.

Бонек, който понастоящем е вицепрезидент на УЕФА, обвини Шевченко, че е бил селекционер на Украйна проформа, а работата му е била вършена от друг наставник. Става дума за единия от помощниците му - италианеца Мауро Тасоти.

Както е известно, при Шевченко на кормилото Украйна се класира за Евро 2020, след като победи действащия европейски шампион Португалия. На европейския шампионат тимът стигна до 1/4-финалите за първи път в историята си. Според поляка украинецът не е в основата на тези успехи.

"За щастие, Шевченко не стана селекционер на полския национален отбор, защото според мен той беше най-лошият от възможните варианти. Той щеше да дойде при нас след неуспешна авантюра с националния отбор на Украйна, въпреки че се знае, че той беше по-скоро пиар на отбора, а тимът беше трениран от Мауро Тасоти", заяви Бонек, цитиран от "Polsat Sport".

"Освен това в Дженоа той загуби 7 от 10-те си мача. И такъв бит треньор ще поеме Полша и ще ръководи отбора в така важния плейоф срещу Русия? След напускането на Сауса единственият кандидат можеше да бъде полски треньор", допълва бившият шеф на полския футбол. Според слуховете пък приятелството с Абрамович е причината Шевченко да не поеме Полша.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички