Вице на Блатер разкритикува датата за финал на Мондиал 2022


Вице на Блатер разкритикува датата за финал на Мондиал 2022
Снимка: Getty Images/Guliver

1585 0

23 декември е изключително неподходяща дата за провеждане на финала на Световното първенство в Катар, тъй като е съвсем близо до Коледа. Това каза вицепрезидентът на ФИФА Джим Бойс.

Днес в Доха се провежда заседание на работната група по Мондиал 2022, където се обсъжда предложението турнирът да се проведе в периода ноември-декември, заради високите температури в Катар през лятото. Предложените дати получиха пълна подкрепа на шестте конфедерации и окончателно ще бъдат обсъдени на Изпълкома на ФИФА на 19 и 20 март.

В своя профил в социалната мрежа Туитър кореспондентът на BBC публикува, че турнирът ще се проведе от 26 ноември до 23 декември.

"Мисля, че датата за финала е твърде близо до Коледа. Това е единственото нещо, което искам да обсъдим. Мисля, че той може да бъде една седмица по-рано, но трябва да изчакаме Изпълкома и да чуем всички подробности. Разбира се, че ще има някои неудобства, но турнирът е след осем години и имаме време да изгладим всички евентуални проблеми", каза Бойс. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички