Валдано: Не Меси, а Хамес беше №1 на световното


Валдано: Не Меси, а Хамес беше №1 на световното

1449 0

Бившият изпълнителен директор на Реал Мадрид Хорхе Валдано няма съмнения по въпроса, че Хамес Родригес трябва да бъде титуляр за тима. Той посочи, че колумбиецът е бил най-добрият футболист на световното първенство в Бразилия през 2014 година.

"Треньорът на Реал Карло Анчелоти имаше проблеми, когато няколко играчи получиха травми. Това се отрази на играта на отбора и на неговото класиране. Сега проблемите на Анчелоти намаляха, тъй като той трябва да избира измежду всички. Ако Хамес не попада в основния състав, това ще означава, че той се отказва от услугите на най-добрия играч на световното първенство, въпреки че с този приз бе удостоен Лионел Меси. Но при всички случаи е хубаво, че в отбора има толкова полузащитници и изборът е голям", заяви Валдано, цитиран от "Cadena Ser".

Припомняме, че Хамес имаше травма и се завърна в строя за домакинството на Гранада, в което "белите" записаха рагром с 9:1. Родригес излезе като титуляр.

На Мондиал 2014 Хамес достигна до четвъртфинал с отбора на Колумбия, където загуби от Бразилия с 1:2. На световното той взе участие в 5 мача, в които отбеляза 6 гола и стана голмайстор на турнира. Хамес спечели и наградата "Пушкаш" за най-красив гол на годината - попадението му срещу Уругвай .

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички