В деня на финала Чапекоензе бе изпратен като шампион


В деня на финала Чапекоензе бе изпратен като шампион
Снимка: Getty Images/Gulliver

2399 0

На 1-и декември трябваше да се изиграе финала на Копа Судамерикана между Чапекоензе и Атлетико Насионал. Един финал, който никога няма да се състои заради самолетната катастрофа, в която 71 души нелепо загубиха живота. Със самолета пътуваше и бразилският футболен отбор Чапекоензе, от който отбор оцеляха едва трима играчи.

Още след инцидента Атлетико призова Чапекоензе да бъде обявен за шампион, а от ръководството на клуба пък поискаха от феновете си да отидат на стадиона, за да отдадат почит на загиналите футболисти. Хиляди фенове се събраха, за да отдадат почит и да изпратят отбора като истински шампион.

Футболистите на Атлетико Насионал се събраха в централния кръг, а хората по трибуните скандираха.

От официалния канал на Чапекоензе в YouTube пък трогнаха привържениците по цял свят с прочувствено видео в памет на закиналите футболисти и треньори в трагедията със самолетната катастрофа в Меделин.

"Днес приемаме ново предизвикателство, защото животът ни даде друга мисия. Нашите бойци станаха герои и увековечиха живота си в битка, която накара светът да спре. Днешният мач няма последен съдийски сигнал, заедно сме повече от единадесетима".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички