В Англия са сигурни: Путин ще политизира Световното като Хитлер


В Англия са сигурни: Путин ще политизира Световното като Хитлер
Снимка: Gulliver/GettyImages

1355 0

Британският външен министър Борис Джонсън заяви, че очаква да получи гаранции от Русия, че страната ще може да осигури безопасността на хилядите английски фенове, които се очаква да посетят предстоящото Световно първенство по футбол това лято.

„Моето предизвикателство към руските власти е да покажат как ще се отнесат към 24-те хиляди заявки за билети от страна на английските фенове и дали тяхната сигурност ще бъде гарантирана“, заяви Джонсън.

Също така той се съгласи с мнението, че Путин ще политизира предстоящия Мондиал 2018. Джонсън се съгласи със забележката на депутата Иън Остин, който направи паралел между руския държавен глава и начина, по който Адолф Хитлер използва Олимпийските игри през 1936 година. "Да, считам, сравнението с 1936-а за много точно”, коментира Джонсън.

Mинистър-председателят на Великобритания Тереза Мей вече потвърди, че членове на британското правителство и кралското семейство няма да посетят Световното първенство по футбол в Русия през лятото заради случая с отравянето в Солсбъри на бившия шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички