Уникално зрелище запази шансовете на Ювентус


Уникално зрелище запази шансовете на Ювентус

1203 0

Ювентус запази шансовете си за продължаване напред в Шампионската лига. Италианците спечелиха срещу Олимпиакос с 3:2 в истинско зрелище.

На "Ювентус стейдиъм" "бианконерите" стартираха решени на всяка цена да спечелят срещу основния си противник за излизане от групата. Удари на Пол Погба и Клаудио Маркизио в първите минути, спасени от Роберто, подсказаха недвусмислено намеренията им.

В 21-ата минута бе време за класика. Андреа Пирло застана зад топката при един пряк-свободен удар и от около 25 метра прати страхотно изпълнение за да направи резултата 1:0 По този начин легендарният халф ознаменува своя мач номер 100 за Ювентус.

Олимпиакос изравни мигновено. В 23-ата минута гърците ликуваха след корнер и удар с глава на Алваро Ботиа, който бе изпуснат от Джорджо Киелини.

До края на първото полувреме Алваро Мората пропусна да даде нов аванс на торинци след като отблизо стреля покрай вратата. Същото стори Клаудио Маркизио. От брилянтна позиция италианецът я прати незнайно как в аут. Повторенията показаха, че той се намираше в засада, която не бе маркирана.

В 61-ата минута Олимпиакос попари домакините и отново след статично положение. Ндинга с глава не даде никакъв шанс на Буфон за 1:2.

С уникален късмет Ювентус се върна веднага в мача. Центриране в наказателното поле на гостите бе посрещнато лошо от Ботиа, след това тя се удари в главата на Фернандо Йоренте, във вратаря, в гредата и влезе в мрежата.

Шоуто в Торино бе пълно! Пол Погба в 66-ата минута с хубав удар от границата на наказателното поле взриви доскоро унилия стадион за 3:2.

В последната минута Ювентус получи дузпа, но я пропусна. Карлос Тевес бе фаулиран, но Роберто с помощта и на гредата спаси удара на Артуро Видал.

Класиране в група А:

1.Атлетико 9т.

2.Ювентус 6т.

3.Олимпиакос 6т.

4.Малмьо 3т.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички