Украйна спечели "войната" с Босна и ще мери сили с Исландия за място на Евро 2024 (ВИДЕО)


Украйна спечели "войната" с Босна и ще мери сили с Исландия за място на Евро 2024 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

343 0

Украйна надви Босна с 2:1 като гост и ще играе финал в плейофен поток "Б" от евроквалификациите. Групата е с подчертано военен привкус - в нея е и съставът на Израел.

В един равностоен и по-скоро скучен мач, босненците водеха до последните минути, но се провалиха накрая. В 57-та минута Микола Матвиенко се опита да пресече едно ниско центриране отдясно и все пак успя, но в същото време заби топката неспасяемо във вратата си.

Домакините моментално започнаха да бавят играта и да се ослушват за последния съдийски сигнал, но не си бяха направили добре сметката. С два късни гола на Яремчук (85') и Довбик (88') Украйна ги попари и подпечата билетите си за големия финал.

Хеттрик и изпусната дузпа в Будапеща...

Там те ще срещнат Исландия, която разгроми Израел с 4:1. Северняците бяха по-добрият отбор, през по-голямата част от мача, а символичните домакини (мачът се игра в Унгария) се активизираха едва след 60-та минута. 

Гудмундсон вкара хеттрик срещу Израел

Противно на развитието на срещата Еран Захави даде преднина на Израел в 31-та с кинжален удар. До края на полувремето обаче Исландия вече водеше. Първо Гудмундсон изпълни перфектно специалитета си - пряк свободен удар, а в 42-та минута Траустасон отбеляза от границата на наказателното.

Развоят на сблъсъка можеше да бъде и друг, но Захави изпусна дузпа в 80-та минута, а малко по-късно Гудмундсон вкара втория си гол в мача след прекрасен индивидуален пробив. Три минути преди края той оформи и хеттрика си и сложи окончателна точка на спора.

Интересното е, че Украйна бяха изтеглени като домакини на финала, но поради сложната обстановка в страната, двубоят ще бъде проведен във Вроцлав на 26 март.

Още: Исландски защитник: Меси да си приготви 23 фланелки за мача срещу нас

Исландия поставя нови рекорди с класирането си на Мондиал 2018

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички