Южноамериканският футбол иска Световно на всеки 2 години


Южноамериканският футбол иска Световно на всеки 2 години
Снимка: Getty Images/Guliver

1311 0

Ръководството на Южноамериканската футболна конфедерация (КОНМЕБОЛ) обяви, че е предложило на ФИФА Световното първенство по футбол да се провежда веднъж на две години, а не на четири както е от създаването на турнира досега. Признанието направи президентът на КОНМЕБОЛ Алехандро Домингес.

"Ще подкрепим идеята на ФИФА Световното първенство по футбол да се провежда веднъж на две години, а не - веднъж на четири. Вместо да се провежда Лига на нациите, можем да организираме турнир всяка година. Световното първенство трябва да бъде турнир за всички", заяви Домингес, цитиран от "The Independent".

ИНФАНТИНО ПРИЗНА: 48 УЧАСТНИЦИ НА СВЕТОВНО Е ВЪЗМОЖНО ОЩЕ В КАТАР

"Ако променим периодичността на провеждане на мондиалите, играчите ще могат да участват в тях по 4 пъти в кариерата си, а не по два. Освен това тази промяна би могла да донесе повече пари на федерациите", допълва футболният ръководител.

Световни първенства по футбол се провеждат неизменно от 1930 година насам. Надпреварата ще има юбилейно издание през 2030 година, като за тогавашния турнир апетити за домакинство имат четири балкански държави, сред които е и България. Повече за това четете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички