Ужасяващ инцидент обедини вечните съперници в Молдова


Ужасяващ инцидент обедини вечните съперници в Молдова
Снимка: GettyImages

1076 0

Зимбру Кишинев е решен да поеме пълното лечение на футболиста си Дони ван Иперен, а големият съперник на клуба - Шериф Тираспол, ще дари всички приходи, които бъдат събрани от мача с Пюник от плейофния кръг за място в групите на Лига Европа.

27-годишният нидерландски защитник изпадна в кома миналата седмица, когато при борба за висока топка вратарят на Динамо-Авто го удря с лакът в главата и той пада на терен. В този момент играчът губи съзнание и остава да неподвижен.

Само бързата и навременна реакция на лекарите на двата тима спасяват живота на играча. На по-късен етап бива приет първо в болницата в Тираспол, а след това е транспортиран до Кишинев. В момента се намира в Кишиневския институт по неврология и неврохирургия "Диомид Герман", но се очакват промени в най-скоро време.

Jurnal.md съобщава, че бранителят най-накрая е отворил очи и плановете са утре той да бъде транспортиран в една от болниците на Ротердам, като пътуването ще се осъществи със специално оборудван медицински самолет.

Централният защитник има общо 124 срещи в професионалната си кариера, като едва два са за молдовския тим. Най-много срещи има за нидерландския Телстар.

Вижте останалите новини от футболния свят!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички