УЕФА разследва Карабах за „омразна“ публикация срещу арменци


УЕФА разследва Карабах за „омразна“ публикация срещу арменци
Снимка: Getty Images/Guliver

1179 0

УЕФА започна разследване след призиви за санкции срещу азербайджанския клуб Карабах, след като стана ясно, че човек от персонала им е публикувал съобщение с език на омраза, насочено към арменския народ, съобщиха от Европейската футболна централа. „Дисциплинарен и етичен инспектор бе назначен днес да проведе разследване по отношение на изявленията, направени в социалните мрежи от официално лице на Карабах.

Информация за това разследване ще бъде налична в скоро време“, споделиха от УЕФА. Постът в социалните мрежи идва по време на конфликта между Азербайджан и Армения в Нагорни-Карабах. През уикенда Арменската футболна федерация (ФФА) се оплака от публикация в социалните мрежи от „Нурлан Ибрахимов, ПР и медия мениджър на Карабах…който призова за убийството на всички арменци, възрастни и млади, без разграничение“.

ФФА добави, че той е „подкрепя и оправдава арменския геноцид от Турция през 1915 и 1916“. По-късно постовете бяха изтрити. Карабах е основан през 1951 в град Агдам, намиращ се в Нагорни-Карабах, сега изоставен. След окупирането на региона от Армения през 1993, Карабах се премести в Баку, столицата на Азербайджан.

Тимът стана водещ клуб на страната и бе част от групите на Шампионска лига през сезон 2017-18. След загубата в третия квалификационен кръг на тазгодишното издание, Карабах влезе в групите на Лига Европа, като сега им предстои гостуване на турския Сивасспор в четвъртък.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички