УЕФА разследва безредиците на финала на Евро 2020


УЕФА разследва безредиците на финала на Евро 2020
Снимка: Getty Images

1839 0

УЕФА започна дисциплинарно производство за действията на фенове на и около „Уембли“ във финала на Евро 2020 между Италия и Англия. Футболната асоциация (ФА) също отнесе четири обвинения за нахлуването на терена на английски запалянко, хвърлянето на предмети от привърженици, смущенията по време на химна на италианците и запалването на фойерверки.

Спорът за европейската титла бе помрачен от нарушение на правилата за сигурност, след като няколко фенове без билети влязоха на стадиона, за да изгледат на живо първия голям международен финал на Англия от 55 години насам.

„Отделно, и в съответствие с Член 31 (4) ДР, бе назначен испектор на Дисциплинарната комисия на УЕФА за провеждането на дисциплинарно разследване за събитията с фенове, които се случиха на и около стадиона“, се казва в съобщение на Европейската футболна централа.

ФА бе глобена с 22 630 паунда за проблеми с публиката, включително насочването на лазер по посока вратаря на Дания Каспер Шмайхел по време на полуфинален сблъсък, също игран на „Уембли“. УЕФА не даде срок за дисциплинарните производства.

Всички новини около Евро 2020 ще намерите ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички