Тъжната история зад решението на Поулсен да играе като "Юрари" на Евро 2020


Тъжната история зад решението на Поулсен да играе като "Юрари" на Евро 2020
Снимка: Getty Images

16181 0

На фланелката на датския халф Юсуф Поулсен не е изписана фамилията на футболиста, а името Юрари. Феновете за първи път обърнаха внимание на този факт, когато Поулсен вкара на Белгия в мач от груповата фаза на Европейското първенство по футбол.

Причината за това е уважението към неговия баща. Пълното име на тъмнокожия футболист е Юсуф Юрари Поулсен, а второто си име той е взел от баща си - Шихе Юрари, от Танзания. Той се запознава с майка му в Копенхаген, където работел като спедитор на кораб и редовно пътувал между Танзания и Европа.

Той никога не е играл футбол професионално, само аматьорски, но е бил запален по спорта. "Влюбих се във футбола благодарение на татко. Той редовно излизаше на терена, въпреки че не му плащаха за това", спомня си датският национал.

Шихе Юрари обаче рано изоставя семейството си, защото почива, когато Поулсен е на 6 години. Погубва го ракът. "Беше труден момент за нашето семейство. Учехме се да живеем без него", спомня си Юсуф с мъка.

Футболистът е искал да отдаде почит на баща си още на 19-годишна възраст. Когато през 2013 г. се премести от родния Лингби в Лайпциг, той моли мениджърите да пише "Юрари" на фланелката му. "Когато подписах договора и попитах какво се случва с фланелките, ми казаха, че вече са отпечатали поредица от тениски с името Поулсен", спомня си датчанинът. И в продължение на 8 сезона на "Ред Бул Арена" той играе с този надпис на гърба.

Затова пък в националния отбор на Дания му дават точно тази фланелка, която иска. На международно ниво той играе с името Юрари на гърба. "Днес посвещавам всеки мач на него", споделя Юсуф, за да знае всеки фен благодарение на кого Дания разполага с такъв талант. А най-тъжната история в тима на Финландия можете да прочетете тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички