Турци и албанци шокираха Европа, Холанд гази наред в евроквалификациите


Турци и албанци шокираха Европа, Холанд гази наред в евроквалификациите
Снимка: GettyImages

2550 0

В четвъртък 16 тима дадоха началото на седмия кръг от квалификациите за Европейското първенство в Германия през 2024 година

Запалянковците отново не останаха разочаровани от видяното, след като осемте срещи предложиха най-различни изненади и развои. В единствения ранен двубой - Латвия шокира с 2:0 Армения и лиши съперника от шансове за класиране. 

Останалите изненади тази вечер бяха при спора между Албания и Чехия, спечелен от домакините с 3:0. В Тирана гостите играха и с човек по-малко цялот9 второ полувреме заради червения картон на Хитил преди почивката. 

Междувременно Беларус и Румъния не успяха да си вкарат в Будапеща, а Турция спечели в Осиек срещу Хърватия с гол на Йълмаз още в 30-ата минута (1:0). 

Норвегия запази шансовете си за класиране с разгромното 4:0 като гост на Кипър, а с два гола дори се отчете Ерлинг Холанд. Косово също би с разлика Андора (3:0), а Полша се справи при визитата на Фарьорските острови без Левандовски с 2:0. 

Резултатите от срещите

Латвия - Армения 2:0

Албания - Чехия 3:0

Андора - Косово 0:3

Беларус - Румъния 0:0

Испания - Шотландия 2:0

Кипър - Норвегия 0:4

Фарьорски острови - Полша 0:2

Хърватия - Турция 0:1

Следете всичко около евроквалификациите със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички