Треньорът на Белгия няма търпение за Катар 2022, този на Хърватия бе лаконичен след жребия


Треньорът на Белгия няма търпение за Катар 2022, този на Хърватия бе лаконичен след жребия
Снимка: Getty Images/Guliver

2235 0

"Жребият ни е труден по различни причини, но нямаме търпение да се изправим срещу тези фантастични отбори", заяви селекционерът на Белгия Роберто Мартинес след тегленето на жребия за Световното първенство по футбол в Катар в края на годината.

Бронзовите медалисти от Мондиала в Русия преди четири години ще срещнат Хърватия, Мароко и Канада в груповата фаза в Катар. "Разбира се, ние имаме връзка с Мароко в националния отбор, имахме играчи като Маруан Фелайни и Насер Шадли, които имат корени в тази страна. Канада се представи силно в квалификациите, така че очаквам един добър мач. А за Хърватия знаем много добре - те не станаха случайно втори през 2018", каза Мартинес.

Треньорът на хърватите Златко Далич пък бе съвсем лаконичен след тегленето на жребия: "Ще се борим, за да се прославим отново", заяви той.

"Жребият ни е много труден, ще играем с Хърватия, Белгия и най-добрия отбор в Северна Америка", коментира наставникът на Мароко Вахид Халилходжич. С Алжир през 2014 почти постигнах нещо голямо срещу Германия (б.р. - Алжир загуби на осминафиналите от бъдещите световни шампиони след продължения). Сега ще се опитам да направя същото с Мароко. Всичко е възможно, стига да вярваш в него", каза именитият специалист.

Вижте още

Луис Енрике с коментар за жребия на Испания - не знаел нищо за Япония, Нова Зеландия и Коста Рика

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички