Трагична вест: Почина Андреас Бреме - легендата на Германия, разплакала Марадона на финала през 1990-а


Трагична вест: Почина Андреас Бреме - легендата на Германия, разплакала Марадона на финала през 1990-а
Снимка: Getty Images/Guliver

3040 0

Ужасна вест долетя от Германия. На 63 години е починала легендата Андреас Бреме. Той получил сърдечен арест в Мюнхен в понеделник (19 февруари), след което е бил приет в спешното отделение на най-близката болница до дома му.

Не успява да се реагира навреме и той няма как да бъде спасен. Андреас Бреме е един от най-легендарните футболисти на Германия от миналия век.

Той е големият герой на страната си през 1990 година, когато Западна Германия (малко преди обединението) печели Световното първенство по футбол. Тогава той реализира победния гол, с който е сломена Аржентина на Диего Марадона.

Бреме се наема с изпълнението на дузпата пет минути преди края на редовното време, въпреки че е ляв краен защитник. Така Аржентина е сломена от ръководение от Франц Бекенбауер тим във финала в Рим (Италия).

През кариерата си е бил част още от отборите на Байерн Мюнхен, Интер, Кайзерслаутен и Сарагоса. С баварците печели Бундеслигата (1987), а с "нерадзурите" - Серия А, както и Купата на УЕФА (1991). За Германия има общо 86 мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички