Трагедия: Доктор загина при размириците след мача Нигерия - Гана


Трагедия: Доктор загина при размириците след мача Нигерия - Гана
Снимка: Pixabay

1554 0

Доктор Джоузеф Кабунго е загинал по време на сблъсъците между фенове и полиция, след като Нигерия не успя да се класира за световното първенство в Катар. След края на мача с Гана (1:1) привържениците нахлуха на терена и започна масов бой и гонене на футболистите, които за първи път ще пропуснат Мондиал от 16 години насам.

Проблемите започнаха два часа и половина преди мача. Хиляди фенове пробиха входна врата и влязоха на стадиона по-рано от очакваното. Размириците обаче се оказали по-сериозни след срещата с Гана. Сред пострадалите е дори представител на Нигерийската футболна федерация.

Три дни преди мача местните власти взеха решение да напълнят стадиона до краен предел и по този начин да помогнат на футболистите си срещу Гана. 20 000 билета бяха раздадени на желаещи фенове. Властите дори организираха безплатен транспорт до стадиона с автобус.

Замбиецът Кабунго изпълнявал своите задължения до терена като допинг лекар. Той опитал да помогне на пострадалите, но бил нападнат. След това лекарят бил закаран в болница, но там издъхнал.

"Футболната асоциация на Замбия се присъединява към останалата част от футболното семейство в траура за покойния д-р Джоузеф Кабунго. Д-р Кабунго беше на служба в Абуджа за реванша от последния квалификационен мач между Нигерия и Гана, който завърши 1:1", се казва в изявление на футболната асоциация на Замбия.

В момента в родината на лекаря очакват официално становище за смъртта му.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички