Топ 10 несправедливо пренебрегнати за Европейското по футбол играчи


Топ 10 несправедливо пренебрегнати за Европейското по футбол играчи
Снимка: GettyImages

4274 0

На Евро 2020 УЕФА за първи път позволи на селекционерите да повикат в съставите си 26 вместо 23 футболисти - това предположи, че по този начин доста повече заслужаващи да носят екипите на националните си отбори футболисти ще получат дългоочаквания шанс на голям форум. Въпреки това все още останаха много спорни моменти около окончателните състави. Представяме на Вашето внимание десетимата незаслужено пренебрегнати от националните си селекционери футболисти.

10. Джеси Лингард

Халфът, който беше обект на подигравки от страна на футболната общественост, възкръсна с екипа на Уест Хем. За някакви си 16 мача плеймейкърът наниза 9 гола и безспорно направи най-резултатния сезон в кариерата си. Да, най-вероятно нямаше да се пребори за титулярно място с по-младите Мейсън Маунт и Фил Фодън, но можеше да се използа в качеството си на жокер, както Рикардо Куарежма за Португалия на Евро 2016.

9. Патрик Бамфорд

Още един англичанин, който имаше с какво да помогне на "трите лъва". При един вкаран гол в два мача от групите Гарет Саутгейт може би съжалява, че не взе лидера на Лийдс. Със 17 гола през сезона Бамфорд завърши четвърти в голмайсторската класация във Висшата лига. Въпреки това той не беше повикан дори за мач от квалификациите, или за контрола.

8. Жером Боатенг

Йоахим Льов реабилитира Томас Мюлер и Матс Хумелс в Бундестима, но реши, че няма да върне Боатенг. Централният защитник е далеч от най-добрите си години, но огромният му опит би позволил да бъде полезен дори за 10-15 минути на терена, ако е нужно резултатът да бъде удържан. Със сигурност Боатенг би имал много по-малко трудности с тази задача от Робин Кох, който не игра в повече от половината мачове на Лийдс през сезона.

7. Йеспер Карлсон

22-годишният нападател доказа, че в АЗ Алкмаар може да се разчита на него и вкара 11 гола в 32 двубоя. За отбора на Швеция обаче все още има записани едва 3 мача. Със сигурност ветеранът Маркус Берг би имал нужда от алтернатива, след като Швеция разчита единствено на него и Александър Исак в нападение и трудно предлага нещо по-различно.

6. Мойс Кийн

Италианският нападател, подобно на Лингард, възобнови кариерата си с наема в ПСЖ. Той измести от титулярното място Мауро Икарди и вкара 17 гола в 41 мача във всички турнири. Юношата на Ювентус показа, че все още има какво да предложи и беше в разширения състав на "Скуадрата". Той обаче не впечатли в контролата на Италия със Сан Марино и беше набързо отпратен.

5. Дайо Упамекано

Бързоногият бранител беше лидер в защитата на РБ Лайпциг в последните няколко сезона. Неслучайно Байерн Мюнхен привлече надеждния 22-годишен играч още преди отварянето на трансферния прозорец. Надеждните намеси на Упамекано бяха в основата на добрата форма на РБ в последните сезони. Пред него обаче Дидие Дешан предпочете Клеман Ленгле, чиято форма е далеч от най-добрата.

4. Аарон Уан-Бисака

Гарет Саутгейт има огромен избор на десния бек - Трент Александър-Арнолд, Кайл Уокър, Кийрън Трипиер и Рис Джеймс. При контузията на Арнолд обаче той реши да повика Бен Уайт вместо десния бек на Манчестър Юнайтед. Самият Бисака е крайно недоволен от това пренебрежение и нищо чудно да избере да играе за родината на родителите си - ДР Конго, като вече има предложение от местната федерация.

3. Тео Ернандес

Още един футболист, който стои с 0 мача за националния отбор. За разлика от брат си Лука, Тео все още не печели повиквателна за Франция. Левият бранител е жизненоважен за Милан, а негови късни голове донесоха важни точки за "росонерите" в шампионата. От своя страна Лука вече втори сезон трудно се преборва за титулярното място в Байерн Мюнхен.

2. Съставът на Испания

Тук можем да говорим за много футболисти, които изненадващо не попаднаха в състава - като започнем от Серхио Рамос, минем през Начо и Хесус Навас и стигнем до факта, че няма нито един футболист на Реал Мадрид в състава. За мнозина съставът, избран от Луис Енрике, далеч не е най-добрият възможен. За капак на всичко Енрике повика не 26, а 24 души.

1. Едуардо Камавинга

Суперталантът на Рен дебютира удачно за Франция, а грандовете вече се редят на опашка за него. Макар да е само на 18, той можеше да намери място за Евро 2020, за да свикне с климата в националния отбор и да се сработи по-добре с по-опитните си съотборници. Със сигурност по-добра опция от Муса Сисоко, който търка пейката в Тотнъм.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички