Тите посочи кой е техническият и кой - тактическият лидер на Бразилия


Тите посочи кой е техническият и кой - тактическият лидер на Бразилия
Снимка: Getty Images/Guliver

1332 0

Селекционерът на Бразилия Тите обяви, че отборът му има двама различни лидери. Това са нападетлят Неймар и халфът Каземиро. В изказването си специалистът похвали значително повече звездата на Реал Мадрид и изтъкна ролята му за "Селесао".

"От техническа гледна точка, Неймар е лидер на националния отбор на Бразилия. В ключов момент на мача играчите гледат към него, защото той може да реши резултата. Каземиро е тактическият лидер. Той знае добре как се строи играта. Достатъчно ни е само да се погледнем", коментира Тите, цитиран от "AS".

"Каземиро по-рано играеше като "десетка". Той започна да израства, когато стана по-защитен играч. Първият футболист в центъра на терена трябва да бъде експерт в своята роля. Работата на Каземиро на терена впечатлява. Благодарение на него отборът създава атаки. Играч с много висок интелект. В същото време той се грижи за себе си като спортист, когато става въпрос за храна и начин на живот. Той знае как да използва времето си", допълни бразилският треньор. А коя звезда от играещите в Европа игнорира обаждане на Тите вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички