Тиери Анри атакува социалните мрежи и деактивира профилите си


Тиери Анри атакува социалните мрежи и деактивира профилите си
Снимка: Getty Images/Guliver

850 0

Тиери Анри описа расизма в социалните мрежи като ‘прекалено токсичен, за да се игнорира’. В събота той деактивира всичките си акаунти в различните платформи, за да изрази своята солидарност към пострадалите.

Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Фред и английския национал Джуд Белингам станаха последните футболисти, жертви на расистки обиди в Instagram през уикенда.

Бившият нападател на Арсенал и Барселона призова хората с власт в социалните мрежи да регулират своите правила и да наказват хората, които атакуват вербално различни спортисти.

„Здравейте. От утре сутрин премахвам моите профили в социалните мрежи, докато важните хора в тези платформи не вземат мерки и не регулират сайтовете си за проблемите с расизма със същата свирепост, каквато правят, когато нарушите авторските права”, каза Тиери Анри.

„Самият обем на расизъм, тормоз и произтичащите от това мъчения е твърде токсичен, за да го игнорираме. Трябва да има отчетност. Прекалено лесно е да се създаде акаунт и да го полазвате за тормоз срещу хора без последствия, докато останете анонимни. Докато това не се промени, ще деактивирам акаунтите си във всички социални платформи. Надявам се това скоро да се случи”, коментира славният френския нападател.

Анри, който през миналия месец напусна канадския Монреал Импакт, има 2,3 млн. последователи в Twitter и още 2,7 милиона в Instagram. Още през юли световният шампион застана на коляно преди мача на Имапкт с Ню Ингланд Революшън за осем минути и 46 секунди, изразявайки позицията си срещу расизма след скорошната смърт на Джордж Флойд. А кой между Скоулс и Джерард е по-добрият за Анри, вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички