Световното клубно първенство - кой ще достигне до финала?


Световното клубно първенство - кой ще достигне до финала?
Снимка: Getty Images

1116 0

Тазгодишното Световно клубно първенство на FIFA навлиза в своята решаваща фаза - 1/2-финалните сблъсъци. По всяко време можете да откриете най-добрите коефициенти в спортната секция на winbet.bg, тъй като игралният сайт е включил срещите в своята програма.

Представяме ви кратък обзор на двата 1/2-финални двубоя в Мароко, които ще определят и финалистите. Почитателите на правенето на спортни залози имат достатъчно опции пред себе си, а ето и кои са срещите:

Фламенго - Ал Хилал

Шампионът на Южна Америка Фламенго се изправя срещу Ал Хилал от Саудитска Арабия в първия 1/2-финален двубой на Световното клубно първенство. Бразилците са фаворит, а в редиците на Фламенго личат добре познати имена дори на европейските фенове. Сред тях са Давид Луис, Филипе Луиш, Евертон Рибейро, Артуро Видал, Ерик Пулгар и Евертон Соареш. Треньор на Фламенго е португалецът Витор Перейра, който е работил в клубове като Порто, Фенербахче и Олимпиакос.

За Фламенго това е първи двубой в Мароко, докато Ал Хилал вече успя да отстрани един от отборите в турнира - представителя на домакините Видад Казабланка. Срещата завърши при равенство 1:1, но при дузпите саудитците се справиха по-добре и си осигуриха среща с бразилския гранд.

Реал Мадрид - Ал Ахли

Фаворит №1 за трофея е Реал Мадрид. Испанският гранд също започва участието си от 1/2-финалите, където негов опонент е представителят на Египет Ал Ахли.

Големият проблем пред наставника Карло Анчелоти са отсъстващите футболисти. Звездата на “кралския клуб” Карим Бензема пропуска надпреварата заради контузия, като същото може да се каже за Тибо Куртоа, Едер Милитао, Феруан Менди и Еден Азар. Моментната форма на Реал също е колеблива - те загубиха точки в два от последните си три двубоя в Ла Лига.

Междувременно Ал Ахли достигна 1/2-финалите в Мароко след победа с 1:0 над американския Сиатъл Саундърс. Може би доста хора очакваха отборът от MLS да продължи напред, но попадение на Мохамед Кафша в 88-ата минута постави Сиатъл на колене.

Въпреки кадровите проблеми, Реал Мадрид е твърд фаворит срещу египтяните. Футболисти като Бензема, Куртоа и Милитао ще липсват, но в същото време те имат достатъчно други звезди, които да понесат отговорността на плещите си. Винисиус ще бъде водеща фигура в атака, докато в средата на терена опитните Модрич и Кроос ще помагат на младите Чуамени, Валверде и Камавинга.

В Мароко Реал Мадрид ще опита да спечели Световното клубно първенство за пети път в своята история. Те са най-успешният отбор в надпреварата, а сега имат възможността дори да затвърдят доминацията си в нея.

За отбора на Ал Ахли може да се каже, че той е предвождан от швейцарския треньор Марсело Колер, който е работил за клубове като Базел, Бохум и Аустрия Виена. По-голяма част от футболистите на тима са от Египет, но има и няколко чужденци, като например малийският халф Алиу Диенг, алжирецът Ахмед Кендучи и нападателят от Мозамбик Луис Микусоне.

Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички