Суперлигата започва ударно, иска да удвои бюджета от УЕФА


Суперлигата започва ударно, иска да удвои бюджета от УЕФА
Снимка: Guliver/GettyImages

696 0

С коледните празници и почивката във футбола бе поставена пауза и във войната за европейския футбол между Суперлигата и УЕФА. Въпреки това - няма да измине много време преди да се възобнови отново. След разрешение от Съда на Европейските общности да започне ново състезание без санкции, организаторите A22 увеличават усилията си.

Въпреки че твърденията за това колко честен и отворен е новият им формат бяха приети с много скептицизъм, обикновено парите са тези, които управляват. А Суперлигата иска силно да подчертае, че УЕФА не извлича максимума от своите състезания.

Ударно начало за Суперлигата

От Суперлигата ще разичтат на солидни плащания

Според "Sport", Суперлигата ще започне с начален бюджет от 15 милиарда евро за първите три години, което почти ще удвои годишния бюджет от 2,5 милиарда евро от УЕФА в момента. По време на представянето на новия формат главният изпълнителен директор на A22 Бернд Райхарт заяви, че финансирането ще дойде от северноамерикански и европейски инвеститори, както и приходи от реклама от тяхната стрийминг платформа Unify.

Въпреки обещанието за безплатен футбол за всички, 4,6 милиарда евро ще бъдат разпределени между участващите клубове, а останалите 400 милиона евро ще бъдат изплатени на други клубове и масовия футбол като солидарни плащания. И все пак големият проблем за момента изглежда убеждаването на всички или поне повечето грандове да се включат в нея, тъй като засега отказват.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички