Снайперисти били на косъм да убият парашутиста на "Алианц Арена"


Снайперисти били на косъм да убият парашутиста на "Алианц Арена"
Снимка: Getty Images

4743 0

Парашутистът, който се приземи на "Алианц Арена" преди мача между Франция и Германия на Евро 2020, е можел да бъде убит от снайперисти. Това разкри членът на Бундестага Йоахим Херман.

"По време на Европейското първенство беше наложена пълна забрана за полети над "Алианц Арена". Вярвам, че "Грийнпийс" знаят за това. Снайперистите не се намесиха заради думата "Грийнпийс", която бе върху парашута. Ако полицията беше стигнала до извода, че това е терористична атака, тогава трябваше да се плати за тази акция с човешки живот", заяви Херман, цитиран от "Bild".

"Мога само да осъдя "Грийнпийс" за многократното извършване на такива безотговорни действия. Тук няма никаква връзка със защитата на околната среда", допълва политикът.

Както е известно, активистът на "Грийнпийс" прелетя с парашут покрай една от трибуните, хвана се за камера-паяк и я счупи, след което падна на терена. Заради него са били ранени няколко запалянковци, върху които са паднали фрагменти от стойката на камерата. А ето защо Франция не коленичи преди мача с Германия. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички