Смелите австрийци ще щурмуват италианската крепост в 1/8-финал на Европейското по футбол


Смелите австрийци ще щурмуват италианската крепост в 1/8-финал на Европейското по футбол
Снимка: Getty Images

1535 0

Италия и Австрия се изправят един срещу друг във втория 1/8-финален двубой от Евро 2020. "Скуадра адзура" премина груповата фаза с 3 победи от 3 срещи и уверено крачи напред в турнира. Австрия мина групите за първи път в историята си и с всеки положителен резултат ще твори история.

Кога е мачът Италия - Австрия от Евро 2020?

Двубоят е на 26 юни (събота) с начален час 22:00 ч. Домакин на сблъсъка е стадион "Уембли" в Лондон. Може да проследите срещата, както и цялото Евро 2020 НА ЖИВО в SportLive.bg.

Новини преди мача

Тревното покритие на "Уембли" в момента не е в идеално състояние, след като на стадиона в Лондон се играха три мача от груповия етап на Евро 2020. Дъждовният климат също не повлия добре на състоянието на тревата. Поради тази причина двата отбора няма да тренират на стадиона.

За Италия контузен е Алесандро Флоренци, докато Джорджо Киелини е под въпрос за двубоя. За Австрия единственият отсъстващ е Валентино Лазаро, който има мускулна травма и ще пропусна 1/8-финалния мач.

Момчетата на Роберто Манчини са в победна серия от 13 мача и ако стигнат до полуфинал, ще бъдат рекордьори по най-дълга победна серия на европейски първенства (включително квалификационния цикъл).

Форма на двата отбора

Италия показа отлична форма като спечели и трите си мача в груповата фаза и не срещна трудности с Турция, Уелс и Швейцария. Тимът не само спечели последните си 10 мача, но и не допусна нито един гол във вратата си. За сметка на това "скуадрата" наниза цели 28 гола, което е повече от добра резултатност.

Австрия показваше колеблива форма преди Евро 2020 като в последните си 5 мача преди шампионата имаше само една победа, и то срещу скромния отбор на Фариорските острови. Успехът над Северна Македония обаче вдъхна кураж на момчетата на Франко Фода и те спечелиха и срещата с Украйна, като загубиха с 0:2 от фаворита в групата Нидерландия.

Ситуация в потока

Победителят от сблъсъка ще има много тежка задача в 1/4-финалите, тъй като там ще го очаква победителят от един от най-завързаните сблъсъци в елиминациите: Белгия - Португалия.

Очаквани състави

Италия: Донарума; Ди Лоренцо, Бонучи, Ачерби, Спинацола; Барела, Жоржиньо, Локатели; Берарди, Имобиле, Инсинье

Австрия: Бахманн; Лайнер, Драгович, Хинтерегер, Алаба; Лаймер, Гриллич, К. Шлагер; Забитцер, Баумгартнер; Арнаутович

Ключови играчи

Мануел Локатели е един от футболистите в италианския състав, който показва най-голямо израстване. С двата си гола в мача с Швейцария полузащитникът на Сасуоло демонстрира способностите си да поеме инициативата във важни моменти и да докаже качествата си. И срещу Австрия Локатели има големи шансове да бъде моторът на отбора.

Давид Алаба вече игра на няколко позиции за Австрия на Евро 2020, но това не значи, че както в мача със Северна Македония не може да се включи в предни позиции и да реши двубоя в полза на родината си. Алаба безспорно е големият лидер и вдъхновител на алпийската страна и е време да го докаже още веднъж. 

Факти

* Ако Италия не допусне гол, ще изравни собствената си серия от "сухи мрежи", която е рекорд - 12 поредни между 1972 и 1974 г.

* Италия няма загуба вече 30 мача, като така изравни рекорда си от края на 30-те години на XX век

* Австрия за последно игра в елиминациите на голям форум на Световното първенство през 1954 г., когато достигна полуфиналите

* В последните си 7 мача Австрия е откривала резултата само в 2

Ето и пълната ТВ програма на мачовете от осминафиналите на Евро 2020!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички