Словакия показа на българите как се бият големите


Словакия показа на българите как се бият големите
Снимка: Getty Images / Guliver

5413 0

Словакия победи Испания с 2:1 в мач от група „С“ на квалификациите за европейското първенство във Франция през 2016 година. По този начин тимът на домакините продължава сензационното си представяне и вече е с 6 т., след като в първия кръг победи като гост Украйна.

На препълнения стадион на Жилина Юрай Кучка откри резултата за домакините от Словакия в 17-ата минута на мача. Той стреля в центъра на вратата от пряк свободен удар, а Икер Касияс с неадекватна проява спомогна много за попадението.

Испания успя да изравни чак в 83-ата минута. Франсиско Алкасер за кратко даде надежди на "Ла Фурия" след гол от чиста засада.

Мирослав Стох обаче донесе страхотната победа на своя тим три минути преди изтичане на редовното време след удар с глава и слаба изява на защитата на гостите. Неубедителната игра на Испания, започнала от световното първенство, продължава.

Украйна поправи грешката от първия си двубой и днес надви с 2:0 Беларус като гост на "Борисов Арена". Мартинович си вкара автогол в 82-ата минута, а Сергей Сидорчук оформи крайния резултат в добавеното време.

В третия мач от групата Македония обърна Люксембург от 1:2 за успех с 3:2. Победният гол вкара Абдурахими в продължението, преди това Яхович изравни от дузпа.

Класиране в групата:

1. Словакия 6т.

2. Испания 3т.

3. Украйна 3т.

4. Македония 3т.

5. Люксембург 1т.

6. Беларус 1т.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички