След поредния провал на Бразилия - разкараха Дунга


След поредния провал на Бразилия - разкараха Дунга

913 0

Дунга очаквано бе уволнен от поста национален селекционер на Бразилия след поредния си провал начело на "селесао" - срамното отпадане още в груповата фаза на Копа Америка 2016.

Подобно трагично представяне бразилският тим не е правел от 1987 година насам, но не само то е причината за раздялата с Дунга - миналата година той също разочарова начело на отбора в Копа Америка, отпадайки на четвъртфиналите.

СКАНДАЛНО СЪДИЙСТВО ИЗХВЪРЛИ БРАЗИЛИЯ ОТ КОПА АМЕРИКА

Представянето на тима в квалификациите за Мондиал 2018 под ръководството на Дунга също не е бляскаво - само девет точки от шест мача след две победи, три ремита и едно поражение, което отрежда шеста позиция от 10 отбора в квалификациите на зона КОМНЕБОЛ (Южна Америка).

Фаворит за заместник на Дунга е треньорът на Коринтианс Чичи, за когото се говореше, че ще наследи поста още миналата година след провала на Копа Америка 2015. Вероятно Чичи ще бъде назначен точно преди Олимпийските игри в Рио и ще предвожда тима на "селесао" до 23-годишна възраст, но ще разполага с услугите на суперзвездата Неймар.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички