Швейцария на пътя на Франция към титлата на Европейското първенство по футбол


Швейцария на пътя на Франция към титлата на Европейското първенство по футбол
Снимка: Getty Images/Guliver

1579 0

Световният шампион Франция се изправя срещу Швейцария в шестия 1/8-финален двубой от Евро 2020. "Петлите" излязоха от "групата на смъртта" непобедени и се надяват да задържат добрата си форма. Швейцария пък завърши трети в група А, но имаше късмета да продължи към осминафиналите с добрите си показатели. 

Кога е мачът Франция - Швейцария от Евро 2020?

Двубоят е на 28 юни (неделя) с начален час 22:00 ч. Домакин на сблъсъка е стадион "Арена Национала" в Букурещ, Румъния. Може да проследите срещата, както и цялото Евро 2020 НА ЖИВО в SportLive.bg.

Новини преди мача

Селекционерът на Франция Дидие Дешан със сигурност няма да може да разчита на Усман Дембеле, който вече напусна лагера на отбора, както и на Люка Дин, който не е възстановен от контузията си. Четирима играчи на "петлите" пък са под въпрос за срещата: Адриен Рабио, Люка Ернандес, Маркъс Тюрам и Тома Люмар.

В Швейцария нямат кадрови проблеми, като единствената въпросителна е на каква позиция ще играе Рикардо Родригес - като част от тройката централни бранители или като уинг-бек по левия фланг. По-вероятно е по двата фланга да действат Кевин Мбабу и Стивън Зубер, който записа хеттрик от асистенции в последния мач.

Форма на двата отбора

Франция показва силна игра, която им спечели и първото място в "групата на смъртта". "Петлите" са уверени в способностите си и го показват на терена. Тимът е големият фаворит срещу Швейцария, който пък най-после успя да излезе от груповата фаза и да покаже, че разполага с по-голям потенциал. 

Ситуация в потока

Франция и Швейцария са в един поток с отборите на Испания и Хърватия, които се срещат в другия 1/8-финален двубой. Това означава, че на 1/4-финалите ще играят победителите от срещите Франция - Швейцария и Хърватия - Испания. Ако Франция победи Швейцария, то в следващата фаза или ще повтори финала от Мондиал 2018, или ще играе срещу световния шампион от 2010-а Испания.

Очаквани състави

Франция: Лорис; Варан, Ленгле, Кимпембе; Павар, Погба, Канте, Гризман, Рабио; Мбапе, Бензема

Швейцария: Зомер; Елведи, Аканджи, Родригес; Видмер, Фройлер, Джака, Зубер; Шакири; Емболо, Сеферович

Ключови играчи

Пол Погба демонстрира страхотна форма от началото на Евро 2020 и определено е със основни заслуги за това "петлите" да излязат като победители от "групата на смъртта". Заедно с Нголо Канте в средата на игрището Погба върши чудеса, които не сме свикнали да виждаме редовно от него с отбора на Манчестър Юнайтед.

В отбора на Швейцария "ключовият" футболист е играчът на Ливърпул Джердан Шакири, който е способен да внася положителна промяна в играта на своя отбор и да опитва нестандартни подавания и удари, които носят позитиви на швейцарците. Неговата игра може в атака може да се окаже повратна за изхода от срещата.

Факти

* Франция е непобедена в последните си 10 мача (Европейско първенство).

* Франция е непобедена в последните си 7 мача срещу Швейцария във всички турнири.

Ето и пълната ТВ програма на мачовете от осминафиналите на Евро 2020!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички