Швеция срещу Украйна в непредвидим сблъсък от 1/8-финалите на Евро 2020


Швеция срещу Украйна в непредвидим сблъсък от 1/8-финалите на Евро 2020
Снимка: Getty Images, колаж: SportLive

1827 0

Отборите на Швеция и Украйна се изправят един срещу друг в последен мач от 1/8-финалите на Евро 2020. Шведите излязоха като победител от груповата фаза, оставяйки зад себе си звездния състав на Испания. Украинците пък за пръв път в своята история достигнаха до елиминациите на европейско първенство.

Кога е мачът Швеция - Украйна от Евро 2020?

Двубоят е на 29 юни (вторник) с начален час 22:00 ч. Домакин на сблъсъка е стадион "Хемпдън Парк" в Глазгоу Шотландия. Може да проследите срещата, както и цялото Евро 2020 НА ЖИВО в SportLive.bg.

Новини преди мача

Олександър Зубков и Денис Попов са под въпрос за Украйна. След поражението от Австрия селекционерът на украинците Андрий Шевченко ще трябва да помисли какво да подобри, за да подобри играта на отбора. В състава на Швеция единствената въпросителна е кой ще партнира на Александър Исак в атака.

Форма на двата отбора

Швеция разполага с по-класния отбор, който доказа, че не е за подценяване още в груповата фаза, където изпревари Испания за първото място. Сега обаче шведите се изправят срещу мотивирания отбор на Украйна, който вече пренаписва футболната история на страната. 

Ситуация в потока

Швеция и Украйна са в един поток с отборите на Англия и Германия, които се изправят един срещу друг в другия 1/8-финален сблъсък. Победителите от двата мача ще се срещнат на четвъртфиналите на турнира.

Очаквани състави

Швеция: Олсен; Лустиг, Линдельоф, Даниелсон, Аугустинсон; С. Ларсон, Екдал, Олсон, Форсберг; Исак, Куайсон

Украйна: Бущан; Караваев, Забарний, Матвиенко, Миколенко; Малиновски, Сидорчук, Зинченко; Ярмоленко, Яремчук, Циганков

Ключови играчи

В състава на Швеция ключовият футболист е намиращият се в страхотна форма Александър Исак. Нападателят е истинско страшилище за всяка отбрана, като го доказа с играта си в мачовете от груповата фаза. В тима на Украйна Андрий Ярмоленко изглежда като най-голяма заплаха за отбора на Швеция. Именно той може да направи разликата между двата отбора в мача.

Факти

* Швеция са непобедени в последните си 9 мача на европейски първенства.

* Украйна играе за пръв път в историята си на 1/8-финали на европейско първенство.

Ето и пълната ТВ програма на мачовете от осминафиналите на Евро 2020!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички