Ще успее ли Ливърпул да разведе Севиля и Лига Европа?


Ще успее ли Ливърпул да разведе Севиля и Лига Европа?
Снимка: Getty Images/Guliver

842 0

Ливърпул и Севиля излизат тази вечер, за да решат първия голям финал в Европа. Двубоят е от 21:45 часа в Базел. И двата отбора нямат загубен финал в Лига Европа, като Севиля е носител на трофея от предните 2 години.

Ливърпул и Севиля записаха разочароващи резултати в клубните си първенства и единствено чрез спечелване на финала могат да си гарантират участие в Шампионска лига догодина.  Ливърпул завърши на осмо място във Висшата лига. Това е най-ниското класиране за „мърсисайдци“ от 1963 г.

ПРОГНОЗА за Лига Европа: Ливърпул - Севиля

Севиля пък останаха седми в Примера без да успеят да запишат победа като гост. Старши треньорът на Севиля Унай Емери и силно мотивиран тимът му да спечели за трети път купата в турнира. "Лига Европа е втората ни жена. Втората жена на всички, които обичат Севиля", сподели Унай преди двубоя.

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп няма да може да разчита за мача на бранителя Мамаду Сако, който е наказан. До последно под въпрос е участието на Дивок Ориги, Емре Джан и Джордан Хендерсън. Ориги бе включен в групата в последния момент. Белгийският национал бе извън терените през последните 4 седмици заради травма, но след успешната тренировка в понеделник бе качен на самолета за Базел

Треньорът на Севиля  не може да използва Беноа Тремулинас, а под въпрос остава участието на Михаел Крон-Дели.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички