Сензация: Извадиха на показ милионите на Капело


Сензация: Извадиха на показ милионите на Капело
Снимка: Getty Images/Guliver

1548 0

Широко коментираният договор на Фабио Капело с Русия стана обществено достояние, след като се появи на страниците на "Новая газета". Контрактът е попаднал в журналистите след проведената в руския футболен съюз проверка на специалната комисия към Федералната служба по труда и заетоста.

Документът е подписан на 24 януари 2014 г. и е в сила до 25 юли 2018 г. (или до финалния мач от световното в Русия)

Договорът е заверен не само от шефа на руския футбол Николай Толстих в ролята на работодател, но и от министъра на спорта Виталий Мутко.

Любопитното е, че Капело може да разтрогне контракта без подпис, докато федерацията - не.

От публикуваното става ясно, че годишната заплата на треньора е 7 млн. евро. Отделно, по време на подготовката за световното в Бразилия, италианецът е получил 4,5 млн. евро. Освен това в договора са описани бонуси, които треньорът е взел или ще получи, в случай на успешно представяне на тима.

За участието на Русия на Мондиал 2014 Фабио Капело си е заработил премия от 2 млн. евро. За класиране на Евро 2016 са предвидени 1 млн. евро. Евентуалното достигане на 1/8-финал във Франция ще донесе на Дон Фабио 500 000 евро, а всяко следващо стъпало по 300 000. Финалът е оценен на 1 млн.

Премии са записани и за Купата на Конфедерациите, която ще се играе през 2017 г. За 3-о място на този турнир треньорът ще прибере 150 000 евро. За 2-о - 300 000, а за първо - 500 000.

Преминаване на групата на Мондиал 2018, на който Русия е домакин, пък ще напълни джобовете на Капело с още 1 млн. Чегврътфиналът и полуфиналът са оценени на 500 000, а финалът на милион., става ясно от публикувания документ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички