Саутгейт: Много съм горд, Дания е много подценен отбор


Саутгейт: Много съм горд, Дания е много подценен отбор
Снимка: Guliver/GettyImages

1614 0

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт сподели, че е много горд от играчите си за това, че се реваншираха за Мондиал 2018 и стигнаха до финала на Евро 2020. Англия надви Дания с 2:1 след продължения благодарение на добавката на Хари Кейн, който първоначално пропусна дузпа срещу Каспер Шмайхел. „Трите лъва“ ще се изправят срещу Италия във финала, след като не успяха да стигнат до този на Световното първенство преди три години, когато отстъпиха на Хърватия след продължения.

"Много съм горд от играчите. Това е невероятен случай, феновете бяха невероятни цяла вечер. Мачът не бе еднопосочен, подобно на този в Рим – казах на футболистите да се подготвят за един издръжлив и корав съперник, както и да са готови за съпротива, и ние бяхме подготвени. Чувствах, че ще спечелим в крайна сметка, но знаехме, че ни чакат различни битки", започна Саутгейт пред ITV.

"Дания е много подценен отбор – те ни създадоха много проблеми. Когато си чакал толкова време, за да преминеш отвъд полуфиналите, имайки предвид ограничения международен опит на някои от играчите, те свършиха фантастична работа. Най-хубавото е, че направихме нашата публика и нация щастливи и приключението продължава още четири дни. Страдахме в Москва, но се поправихме този път“, допълни специалистът.

Саутгейт призна, че не е видял ситуацията с дузпата, когато Рахийм Стърлинг падна на земята след съприкосновение с противников играч. "На финал сме и трябва да се насладим на този факт, но има още едно огромно предизвикателство, което трябва да преодолеем. Италия е много добър състав, те показаха страхотна форма, имат воини в защита, ще бъде чудесен мач. Имахме три поредни паметни мача. Казахме, че искахме да създадем спомени за нашата страна, сега трябва да си свършим работата. Финалите са, за да се печелят, трябва да се възстановим, защото тази вечер ни отне много както физически, така и емоционално“, заключи наставникът на англичаните. А ето какво каза след мача колегата му Каспер Юлман. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички