С хеттрик от дузпи: Катар приземи сензацията Йордания и триумфира с Азиатската купа (ВИДЕО)


С хеттрик от дузпи: Катар приземи сензацията Йордания и триумфира с Азиатската купа (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

1210 0

Голямата сензация в тазгодишното издание на Купата на Азия - Йордания, не успя да осъществи така мечтания си триумф в турнира. Катар се оказва твърде голям залък за амбициозния тим на гостите.

Резултата в 22-рата минута откри Акрам Афиф от дузпа. В 67-ата минута Йордания възстанови паритета с попадение на Ал-Наймат. Само 6 минути по-късно обаче Афиф отново застана зад бялата точка, правейки 2:1. Именно той оформи и крайното 3:1, записвайки хеттрик от дузпи.

Така домакинът на турнира триумфира в надпреварата за втори път в своята история, след 2019-а година. Йорданците от своя страна достигнаха до първи финал в цялата си история, но за тяхно съжаление, неуспешен.

Финал за Купата на Азия между Катар и Йордания

Как се разви двубоят?

Още в 7-ата минута Катар можеше да излезе напред в резултата. Акрам Афиф излезе очи в очи с вратаря Абулайла. Той се опита да го прехвърли технично, но така и не го направи.

Доминацията на "кестенявите" даде резултат в 22-рата минута. Отново Афиф получи шанс да се разпише, този път от дузпа за нарушение срещу него от страна на Абдалах Насиб. 27-годишният нападател не сгреши от бялата точка.

Video edited on Kapwing

Домакините на надпреварата можехе да удвоят преднината си в 33-тата минута. Тогава Лукас Мендеш се извиси, засичайки топка от центриране с глава. Противниковият страж обаче се справи.

В самия край на първото полувреме Йордания организира опасна атака, завършила с точен, но не голов удар. Голмайсторът на Катар пък бе изнесен на носилка след единоборство, но успя да се завърне.

Гостите подобриха представянето си след почивката, стигайки на няколко пъти до вратата на опонента. Минута преди да е изминал час игра, стражът на "кестенявите" трябваше да се намесва на два пъти.

Йордания стигна до така желаното попадение в 67-ата минута, когато Ал-Наймат отправи много силен изстрел с левия си крак, възстановявайки паритета.

Video edited on Kapwing

Радостта на гостите обаче не продължи дълго. В 73-тата минута отново Афиф получи възможност да се разпише за втори път от дузпа. Така и стори.

Video edited on Kapwing

Изумително, но факт - Афиф реализира своя хеттрик от дузпи в 5-ата минута на добавеното време, носейки трофея за втори път във витрината на своята родина.

Video edited on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички