С хеттрик на Суарес Барселона разби Гуанджоу и е на финал


С хеттрик на Суарес Барселона разби Гуанджоу и е на финал

2735 0

Европейският шампион Барселона се класира за финала на Световното клубно първенство, което се провежда в Япония. Във втория полуфинал от надпреварата каталунците се наложиха с 3:0 над първенеца на Азия китайския Гуанджоу Евъргранд.

В герой за Барса се превърна Луис Суарес, който реализира и трите попадения за своя тим. Уругвайският национал изигра поредния си страхотен мач и то при отсъствието на неговите колеги в нападение – Лионел Меси и Неймар. Аржентинецът отпадна в последния момент заради бъбречни колики, докато Неймар остана на пейката.

Въпреки сериозното си превъзходството играчите на Луис Енрика откриха резултата в края на първата част. В 39-ата минута топовен изстрел на Ракитич бе отразен с мъка от стража на Гуанджоу, но топката попадна в Суарес, който от близка дистанция реализира за 1:0. Само минута по-късно пред китайския тим се откри възможност да изравнят, но Клаудио Браво реагира впечатляващо и изби.

След почивката „синьо-червените” продължиха да доминират и това доведе до нови две попадения във вратата на символичните гости. В 50-ата минута Суарес удвои за 2:0 след асистенция на Андрес Иниеста, а в 67-ата оформи своя хеттрик след точно изпълнение на 11-метров наказателен удар.

В спора за трофея Барселона ще срещне аржентинския Ривър Плейт. Двубоят е на 20 декември (неделя ) от 12:25 часа. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички