С две победи през ноември: Аякс е 15-и, но му приписват място в Европа


С две победи през ноември: Аякс е 15-и, но му приписват място в Европа
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

1315 0

Аякс започна ужасяващо настоящата кампания и тепърва на втори ноември записа втората си победа в Ередивизие. Амстердамци попаднаха в невиждана криза и нямаха успех в последните 10 двубоя във всички турнири - за последно бяха победили Лудогорец в Разград през август с 4:1.

Какво му предстои на колоса

Много нерви и сили трябваше да изхабят амстердамци до успеха в четвъртък вечер с 2:0 над аутсайдера Волендам в отложена среща от третия кръг. Сега колосът е 15-и във временното класиране с осем точки след две победи, толкова ремита и пет загуби. 

Аякс е с още един отложен двубой и при успех би се изкачил до девето място. Там сега се намира Цволе с 11 пункта от 10 срещи. 

В крайна сметка от Euro Club Index прогнозират, че грандът ще отмие частично срама през следващите седмици и ще завърши кампанията на пето място. В момента там е Г.А. Ийгълс с 15 пункта, колко има и шестият - Спарта Ротердам. 

Пето място в крайното класиране за Аякс би гарантирало европейско участие за гранда и през следващия сезон. Сега тимът участва в Лига Европа, където разполага с две точки след три изиграни срещи, но има реални шансове да продължи към плейофите.

Следете най-актуалното от света на спорта със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички