С 22-ри пореден успех Реал Мадрид взе Световното клубно първенство


С 22-ри пореден успех Реал Мадрид взе Световното клубно първенство
Снимка: Getty Images/Guliver

2105 0

Без капка изненада отборът на Реал Мадрид спечели Световното клубно първенство с много лек успех срещу аржентинския Сан Лоренцо с 2:0. Испанците изиграха лежерен мач и взеха своето без никаква драма.

Преди срещата „Реал Мадрид” беше в серия от 21 поредни победи – втората най-дълга в историята на футбола, като лидер в това отношение е бразилският „Крисиума” с 24 поредни успеха.

Още в първата минута Тони Кроос открадна топката в центъра и изведе Кристиано Роналдо отляво в наказателното поле, но португалецът по-скоро тръгна да подава, вместо да стреля по диагонала и логично Карим Бензема не можа да направи пресечка, защото беше изостанал.

Вместо ситуацията да стане сигнал за непрекъснати атаки на белите, те подходиха доста лежерно и темпото въобще не беше високо, което беше по вкуса на аржентинците. В крайна сметка обаче несравнимо по-голямата класа на Реал си каза думата – светкавична контраатака след нова грешка при разиграване на топката от Сан Лоренцо позволи на Бейл да стреля по диагонал, Торико изби в корнер и след него, в 37-та минута, Серхио Рамос с глава откри резултата – 1:0.

В последната минута на първата част Роналдо стреля мощно от дистанция и топката се отби от ръката на защитник на Сан Лоренцо, но дузпа не беше дадена.

Още в началото на втората част, в 51-вата минута, Бейл получи пас от дълбочина от Иско, обърна се от около 17 метра леко по диагонал и стреля по земя в далечния ъгъл на Торико, който пропусна топката току под плонжа си – 2:0.

Оттук-насетне беше само въпрос с колко ще бие Реал. Испанците обаче не си даваха зор, макар че в 64-тата минута можеха куриозно да поведат с три гола аванс след опит за центриране на Бейл с десния крак, който кацна на горната греда. Бензема също можеше да се разпише след центриране с външен фалц на Бейл, но в борба с Валтер Канеман не успя да насочи топката точно. Чак в 84-тата минута Касияс за пръв път спаси удар на аржентинците.

С победата „Лос бланкос” Европа води с 28 на 25 трофея на Южна Америка в надпреварата. Реал Мадрид ще прибере награда от 5 милиона евро, а Сан Лоренцо – 4 млн. евро. Интересен факт е, че 5 милиона евро са едва 0,92 процента от бюджета на испанския гранд, който е 541 милиона евро на година. А 5 млн. евро са 50% от бюджета на Сан Лоренцо.

СТАТИСТИКА

Реал Мадрид: Икер Касияс; Даниел Карвахал (73’ Алваро Арбелоа), Серхио Рамос (89’ Рафаел Варан), Пепе, Марсело (44’Фабио Коентрао); Иско, Тони Кроос, Хамес Родригес, Гарет Бейл; Кристиано Роналдо; Карим Бензема

Треньор: Карло Анчелоти

Сан Лоренцо: Себастиян Торико; Валтер Канеман, Марио Йепес (61’ Мауро Сето), Емануел Мас; Пабло Бариентос, Нестор Ортигоза, Хуан Мерсиер, Енцо Калински, Хулио Буфарини; Мартин Каутеручо (68’ Мауро Матос), Гонзало Верон (57’Леандро Романьоли)

Треньор: Едгардо Бауза

Стадион: Стад де Маракеш

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички