Русия иска да приеме Евро 2032


Русия иска да приеме Евро 2032
Снимка: Getty Images/Guliver

1461 0

Русия разглежда възможността да подаде кандидатура за провеждането на Европейското първенство по футбол през 2032 г., съобщава вестник "Спорт Експрес". Все още няма информация кои градове биха приели мачовете от шампионата, но по всяка вероятност стадионите от Световното първенство през 2018 г. ще бъдат използвани.

Домакинството на Русия на шампионата на планетата беше високо оценено и Съветът на ФИФА призна Световното първенство през 2018 г. за най-доброто в историята. Заявки за Евро 2032 се приемат до 23 март тази година.

Домакин на Европейското първенство през 2024 г. ще бъде Германия. Домакин за Евро 2028 все още не е избран, като се говори за съвместна заявка на България с Румъния, Гърция и Сърбия. Турция също претендира на домакинство на турнира.

През това време в УЕФА анализират възможността за разширяване на броя участници. Евро 2024 ще се проведе с 24 отбора, но от 2028 г. финалистите в турнира могат да станат 32 отбора.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички