Путин: САЩ погна ФИФА, за да вземе Мондиали 2018 и 2022


Путин: САЩ погна ФИФА, за да вземе Мондиали 2018 и 2022
Снимка: Getty Images/Guliver

1337 0

Президентът на Русия Владимир Путин разкриткува намесата на американското правосъдие в работата на ФИФА.

"САЩ, доколкото знам, бяха кандидати за домакини на Мондиал 2022. Техният най-близък съюзник в Европа, Великобритания, беше кандидат за световното през 2018 г. И тази борба срещу корупцията, както се води сега, ме навежда на мисълта дали тя не е продължение на борбата за световните първенства през 2018 и 2022 г?", коментира Путин, цитиран от швейцарския канал " RTS".

"Ако подозират някого в извършване на престъпление, то те събират цялата необходима информация и я предават в прокуратурата на държавата, чийто гражданин е заподозряният. Но това е неприемливо, когато държавата, малка или голяма, броди по целия свят, за да заключи някого в затвора си", допълва Путин.

Припомняме, че на 29 май Сеп Блатер бе избран за президент на ФИФА за пети мандат. Изборите преминаха на фона на корупционен скандал, в рамките на който бяха предявени обвинения срещу 14 деятели на световната централа.

В края на май също така швейцарската полиция започна разследване на обстоятелствата около избора на страна домакин за мондиалите през 2018 и 2022 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички