Путин: САЩ опитват да не допуснат преизбирането на Блатер


Путин: САЩ опитват да не допуснат преизбирането на Блатер
Снимка: Getty Images

1098 0

Без никакви съмнения САЩ се опитват да не допуснат Сеп Блатер да бъде преизбран за президент на ФИФА. Това заяви президентът на Русия Владимир Путин, който определи действията на американците като грубо нарушение към функциите на футболната централа.

Малко по-рано УЕФА и доста футболни личности поискаха отлагане на изборите за президент на ФИФА, заради скандала с арестите. В момента кандидатите са двама - това е настоящият президент Блатер и принцът на Йордания Али бин Ал-Хюсейн.

Рано сутринта в сряда швейцарската полиция арестува няколко високопоставени чиновници от ФИФА в Цюрих по обвинения в корупция и предстои да бъдат екстрадирани в САЩ. Според американските съдебни власти става въпрос за нарушения, извършени през последните 20 години. Те се отнасят за няколко турнира за световната купа, като включват договори за маркетинг и реклама и най-вече за правата на телевизиите.

Сред арестуваните вицепрезидентите на организацията Джeфри Уеб и Еухенио Фигередо, както и бившият вицепрезидент Джак Уорнър. Арестувани са също Едуардо Ли, Хулио Роча, Костас Такас, Рафаел Екскивел, Хосе Мария Марин, Николас Леос, свързаните със спортния маркетинг Алехандро Бурзако, Арън Дейвидсън, Уго Джинкис и Мариано Джинкис, както и Хосе Маргулис, който е играл ролята на посредник при незаконните плащания, припомня БГНЕС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички