Програма на Европейското първенство по футбол днес - ден №16 (26.06)


Програма на Европейското първенство по футбол днес - ден №16 (26.06)
Снимка: GettyImages

3637 0

След два дни почивка от футболни страсти на Стария континент, можем спокойно да заявим, че започва същинската част от Европейското първенство по футбол, а именно - директните елиминации на шампионата. 

16-те най-добри отбора продължиха към фазата, в която ще си проличи кой има най-добри футболни аргументи, но и най-сериозна психологическа устойчивост. Всички фаворити продължиха напред след груповата фаза, но вече нямат право на никакви грешки и никакво отпускане. Защото всяка неточност може да бъде наказана. И всички усилия досега в турнира да са напразно. 

Ден №16 от Евро 2020 слага и край на мачовете от 16:00 часа българско време, които гледахме по време на груповата фаза. От сега до края на четвъртфиналите ще гледаме по два мача на ден, като те ще са разпределени от 19:00 и 22:00 часа. 

Определено погледите са насочени към невероятно представящата се Италия. От началото на шампионата "скуадра адзура" играе страхотен футбол, вкара цели 7 гола и е един от двата отбора, който все още не е допуснал нито един гол в своята врата. Водени от Реберто Манчини, "адзурите" се справят отлично при завръщането  си на голям футболен форум, след като италианците не се класираха за Мондиал 2018. 

Срещу себе си Италия има сериозен противник, но определено не от същата класа. Австрия остави добри впечатления с играта си най-вече срещу Украйна и, въпреки че се класира на второ място в своята група, Вундетима се представя срещу най-добре представилия се фаворит до момента в турнира. Дали Давид Алаба и компания имат сили да се противопоставят на Италия, ще разберем в събота вечер. 

Осминафиналите обаче стартират с един много интересен мач - Уелс срещу Дания. "Драконите" очароваха с представянето си в първите два мача и заслужиха второто място в група А, докато "датския динамит" след две поражения "възкръсна" срещу Русия, опустоши "Сборная" и се класира също на второ място в своята група. Макар и без Кристиан Ериксен, датчаните са твърдо решени да продължат възможно най-далеч в турнира, докато в същото време Уелс ще иска да повтори успеха си на Евро 2016, а именно - класиране на полуфиналите. 

Програма на Евро 2020 за днес - осминафинали (26.06) 

От 19:00 часа: Уелс - Дания (стадион "Аместердам Арена"); ТВ канал: Диема/Диема спорт 2 

От 22:00 часа: Италия - Австрия (стадион "Уембли); ТВ канал: БНТ1/БНТ3 

Можете да видите пълната ТВ програма за осминафиналите на Евро 2020 като последвате линка! 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички