Програма на Европейското първенство по футбол днес - ден №11 (21.06)


Програма на Европейското първенство по футбол днес - ден №11 (21.06)
Снимка: GettyImages

5891 0

Европейското първенство по футбол 2020 премина в решаващата си фаза и вече знам каква е развръзката в група А, а именно - Италия се класира под №1, докато Уелс взе другата сигурна квота с актив от 4 точки, изпреварвайки Швейцария по голова разлика. "Кръстоносците" ще трябва да се надяват да влязат в топ 4 на най-добрите 3-и отбори на Евро 2020, но вероятността това да се случи е много голяма. Днес пък ще видим развръзката на цели две групи в първия ден от шампионата, в който ще се изиграят 4 двубоя. 

В днешния ден се решава съдбата на още 2 отбора, които ще продължат напред, подредбата им в класирането, както и тези, които ще трябва да изчакат края на груповата фаза, за да разберат своята съдба. 

В мач без значение за крайното класиране в група "C" Нидерландия ще се изправи срещу Северна Македония, като западната ни съседка ще се старае да вземе първата си точка на първия си голям шампионат. "Лалетата" се класират на 1-о място при всички положения, след като постигнаха победи над Украйна и Австрия и ще се борят единствено да запазят пълния си актив от победи до момента. 

В другата среща един срещу друг се изправят отборите на Украйна и Австрия. Заради повечето отбелязани попадения 2-и в момента е съставът на Андрий Шевченко. При 4 точки обаче се очаква и третият да се класира към осминафиналите, и двата отбора ще се стараят да не загубят срещата. 

В другата група все още всичко е възможно, с изключение на това Белгия да падне на по-ниско място от 2-ото. "Червените дяволи" имат за цел да избегнат загуба в последния мач срещу Финландия, за да се класират под №1 в групата. "Суоми" вече записа една победа и при равенство има всички шансове да се класира на 2-о място спрямо развоя в другата среща (или в най-лошия случай да се класира на 3-а позиция). 

Дания вече има две поражения в турнира и трябва да гони задължителен триумф над Русия, за да съхрани някакви шансове за класиране. Точка ще прати Русия или на 2-о, или на 3-о място. Ето и как са разпределени мачовете на Евро 2020 днес: 

Програма на Европейското първенство по футбол за днес, ден №11 (21.06.2021) 

От 19:00 часа: Северна Македония - Нидерландия, група C; ТВ канал: Диема/Диема спорт 2

От 19:00 часа: Украйна - Австрия, група C; ТВ канал: БНТ1/БНТ3 

От 22:00 часа: Финландия - Белгия, група B; ТВ канал: Диема/Диема спорт 2 

От 22:00 часа: Дания - Русия, група B; ТВ канал: БНТ1/БНТ3 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички