Президентът на аналога на БФС в Косово е арестуван


Президентът на аналога на БФС в Косово е арестуван
Снимка: БГНЕС

3141 0

Истинско сътресение във футболния свят в Косово след последните новини в страната. Медиите пишат, че президентът на футболния съюз на Косово Агим Адеми е арестуван в столицата Прищина.

Източникът на информацията е телевизията T7, като бързо и всички водещи медии в страната отразиха случилото се, а някои потвърдиха и чрез свои източници. Най-новата информация е, че той е над 4 часа в ареста, за да бъде разпитван.

Навсякъде обаче фигурират думите, че все още не са ясни конкретните причини за ареста на Агим Адеми. Той идва няколко дни преди визитата на националния отбор по футбол на Косово в Израел - част от квалификациите за Европейското първенство по футбол през 2024 година.

Само преди дни Адеми бе обявен за невинен по обвинения към него от 2012 година. Първоначално той бе осъден на 9 месеца затвор за тях, но впоследствие Върховния съд е на друго мнение и съдът в Прищина го обявява за невинен.

Само преди година пък полицията арестува Агим Адеми заради подозрения за физически тормоз над служител във футболната федерация на Косово.

През годините той е имал проблеми с разследващи го за икономически престъпления, злоупотреба със средства, както и за укриване на данъци. Предстои развитие по случая със сегашното му задържане.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички