Предложение от Джоуи Бартън: Съдиите да са бивши футболисти


Предложение от Джоуи Бартън: Съдиите да са бивши футболисти
Снимка: Getty Images/Guliver

1070 0

Мениджърът на Бристол Роувърс Джоуи Бартън, който е бивш играч на Манчестър Сити, Нюкасъл и Куинс Парк Рейнджърс, смята, че съдиите трябва да бъдат бивши футболисти.

"Трябва по някакъв начин да връщаме във футбола всички, които са действали в тази област. Имаме нужда от по-добри съдии, които да ръководят най-добре състезанията? Човек, който е влизал на терена много пъти в тези турнири и е изпитал върху себе си всички тъмни изкуства на съдиите, или някой, който никога в живота си не е играл футбол?", заяви Бартън, цитиран от "Sky Sports".

"Имаме добър избор, можем да изибираме съдии между бившите футболисти, защото на 34-35 години все още си в много добра форма. Може да не е достатъчно, за да играеш футбол на най-високо ниво, но все пак си по-добър в сравнение с човек от улицата. И в същото време имаш опит, който може да се използва при вземане на решения. Това липсва на някои от най-добрите съдии в Англия", допълни бившият футболист. А ето защо в световните квалификации за Мондиал 2022 не се използва системата ВАР. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички