Преди мондиала: Ще стори ли Салах с Египет това, което те направиха за скромния си тим?


Преди мондиала: Ще стори ли Салах с Египет това, което те направиха за скромния си тим?
Снимка: Getty Images/Guliver

3200 0

Световното първенство в Русия е много близо, а мнозина се питат дали пък скромният тим на Египет няма да избухне на този форум, благодарение на единствената си голяма звезда Мохамед Салах, който чупи рекорди в Англия и в Шампионска лига. telecinco.es припомни на феновете кои други отбори в исторически план стигаха до нещо значимо на световни първенства, след като бяха отписвани, но техните големи звезди ги извеждаха до големи успехи.

Мондиал 1982. Збигнев Бониек изведе националния отбор на Полша до третото място в турнира. Полякът отбеляза 4 гола, а решаващата му роля за бронза на страната му му донесе трансфер в Ювентус в края на лятото.

Мондиал 1986. Ян Кулеманс помогна на Белгия да стигне до полуфиналите. Легенда в своя тим - Клуб Брюж, вкара 3 гола на Световното, стана голмайстор на отбора и даде много за успеха на "червените дяволи".

Мондиал 1994. Христо Стоичков изведе България до невероятното четвърто място. Отборът ни можеше да стигне и до финала, но имаше някои независещи от нас причини, заради което не стана. 1994 беше велика година за Камата: той стана голмайстор на мондиала, шампион в Примера дивисион, шампион в Суперкупата на Испания, спечели "Златната топка", стана голмайстор на годината на IFHS, благодарение на своите 16 попадения в първенството и 7 в Шампионска лига.

Останалите вижте в нашата ГАЛЕРИЯ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички