Преди Англия - Германия: Годишнина от "гола-дух" на Лампард на Мондиал 2010 (ВИДЕО)


Преди Англия - Германия: Годишнина от "гола-дух" на Лампард на Мондиал 2010 (ВИДЕО)

2288 0

Англия и Германия подновяват едно голямо съперничество на национално ниво във футбола чрез осминафиналния си сблъсък на Европейското първенство по футбол. Мачът е във вторник, 29 юни, а малко преди него се "чества" годишнина от знаков момент.

Този мач на Евро 2020 между тях ще им е първи в официален мач от Световното първенство по футбол през 2010 година. Тогава Бундестима спечели с категоричното 4:1 чрез голове на Мирослав Клозе, Лукас Подолски и Томас Мюлер (2). Единственият гол за "трите лъва" дойде от Матю Ъпсън, който намали изоставането временно до 1:2.

Малко след това Англия можеше и трябваше да изравни срещу Германия, но се стигна до така популярния "гол фантом" на Франк Лампард, който от средна дистанция отправи великолепен изстрел, който се отклони в напречната греда, тупна зад голлинията с пълния си обем, след това отново се отби в напречната греда, тупна на самата голлиния и бе уловена от Мануел Нойер.

Учудващо главният съдия не отсъди попадение и това породи много дискусии. Е, сега подобно развитие е невъзможно заради технологията на голлинията и заради ВАР, но напрежението отново е гарантирано. Междувременно стана ясно и дали героят от онзи мач на Мондиал 2010 Томас Мюлер ще успее да играе за Германия срещу Англия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички