Поставят сърдечен дефибрилатор на Ериксен, кариерата му в Интер приключи


Поставят сърдечен дефибрилатор на Ериксен, кариерата му в Интер приключи
Снимка: Getty Images

8672 0

Датската звезда Кристиан Ериксен, който получи инфаркт по време на откриващия двубой на тима от Евро 2020 с Финландия миналия уикенд, ще има имплантиран сърдечен дефибрилатор, обявиха от Датския футболен съюз (ДБЮ). Полузащитникът на Интер колабира и се нуждаеше от сърдечно-белодробна реанимация по време на срещата с финландците в Копенхаген, където остана в болница.

„След като Кристиан премина различни изследвания на сърцето, бе решено, че трябва да му поставен дефибрилатор. Това устройство е необходимо след сърдечен удар поради смущения на пулса“, се казва в изявление на датското управляващо звено в Туитър.

То не даде подробности относно потенциалните последствия за бъдещата кариера на 29-годишния футболист на Интер. Ериксен „е приел решението“ и то е било „потвърдено от местни и международни специалисти, които препоръчват същото лечение“, добавиха от ДБЮ. Медиите в Италия съобщават, чо това означава край на кариерата му в Интер и в Серия А въобще, тъй като местните правила не разрешават използването на подобно устройство.

Играчи като нидерландеца Дейли Блинд също успяха да продължат кариерите си, след като получиха устройството, което контролира и регулира сърдечния ритъм. Новината за медицинската процедура идва часове преди началото на следващия мач на Дания от Евро 2020 с Белгия, където Ериксен ще бъде почетен с изритване на топката извън игра от белгийците в 10-та минута (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички