Португалия постигна минимален успех над Словакия в тиха за Кристиано Роналдо вечер (ВИДЕО)


Португалия постигна минимален успех над Словакия в тиха за Кристиано Роналдо вечер (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

3557 0

Португалия успя да победи с минималното 1:0 Словакия като гост в Братислава в мач от група "J" на квалификациите за Евро 2024. Единственото попадение в мача бе реализирано от Бруно Фернандеш, който днес (8 септември) навърши 29-годишна възраст.

Първото полувреме в Братислава бе доста равностойно. Двата тима застрашиха вратата на своя противник, но не се стигна до нищо сериозно чак до 43-ата минута, когато Бруно Фернандеш откри.

"Мореплавателите" организираха чудесно нападение, в което Бернардо Силва проби и намери Бруно Фернандеш. Полузащитникът на Манчестър Юнайтед навлезе в противниковото наказателно поле и с много плътен диагонален удар по земя даде преднина на своите.

След почивката домакините се дигнаха и започнаха да атакуват по-уверено, но добри намеси Диого Коща предотвратиха попадение в неговата врата. Кристиано Роналдо пък си изкара жълт картон в 62' и ще пропусне следващата среща на "мореплавателите" заради натрупани картони.

В 72' Милан Шкриняр бе близо до гола, след като бранителят на ПСЖ се извиси над всички в португалското наказателно поле и от точката за дузпа нанесе силен удар с глава, който обаче прелетя над напречната греда на Коща. До края на срещата не се случи нищо по-интересно и минималният успех на "мореплавателите" бе подпечатан.

Отборът на Португалия продължава да е първи с актив от 15 точки и без нито един допуснат гол в група "J". Словакия пък е втори с 10 пункта. На 11 септември "мореплавателите" ще играят с Люксембург, а Словакия ще мери сили с Лихтенщайн.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички