Платини все още е решен да се кандидатира за президент на ФИФА


Платини все още е решен да се кандидатира за президент на ФИФА
Снимка: Getty Images/Guliver

892 0

Президентът на УЕФА Мишел Платини все още е "твърдо решен" да се кандидатира за президент на ФИФА, въпреки последния скандал със световното футболна централа, в който бе забъркано и неговото име.

Преди няколко дни швейцарската прокуратура обяви, че разследва легалността на плащане от 2 милиона швейцарски франка, направено от ФИФА към Платини, но французинът изрази готовност да съдейства на разследването.

"Няма никакво съмнение около моята почтеност, не съм направил нищо нередно. Готов съм да помогна на разследването, с каквото мога. Бях нает от ФИФА като специален съветник по няколко теми, включително изготвянето на международния календар. Това бе работа на пълен работен ден", обясни Платини.

Странното е, че неговите задължения към ФИФА са били между 1998 и 2002 година, а плащането от 2 милиона е направено чак през 2011. Босът на УЕФА твърде, че това е така, тъй като ФИФА не е имала възможност да му плати по-рано.

"Все още съм твърдо решен да се кандидатирам за президент на ФИФА, за да мога да представя промените, нужни за възстановяване на реда в световния футбол. Отдавна знаех, че ще бъда обект на много необосновани атаки и съм наясно, че те ще продължат и след като минат изборите. Аз съм спокоен и напълно чист. Нямам никакви причини да се притеснявам", коментира 60-годишният французин. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички