Пирес: Бензема заслужава да играе отново за Франция


Пирес: Бензема заслужава да играе отново за Франция
Снимка: Getty Images/Guliver

1276 0

Бившият френски национал Робер Пирес смята, че нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема заслужава да получи още един шанс в националния отбор на Франция. 32-годишният реализатор има 81 мача и 27 гола за „петлите“ , но не е получавал шанс да защитава националната фланелка от 2015-та година.

Селекционерът на Франция Дидие Дешан спря да праща повиквателни на Бензема след скандал между него и съотборника му Матьо Валбуена. Според Пирес обаче нападателят на Реал Мадрид заслужава отново да получи доверието на Дешан в националния отбор на Франция. „Това е интересен казус, който продължава да създава поводи за дебат във Франция. Не ме интересува какво се е случило между него и Матьо Валбуена, но след всичко, което той постигна в Реал Мадрид, заслужава да бъде повикан в националния отбор на Франция. Той е един от най-добрите нападатели в Европа. Но Дидие Дешан има финалната дума“, заяви Робер Пирес пред ‘AS’.

В отсъствието на Бензема Дешан залага най-вече на Оливие Жиру на върха на атаката. Липсата на нападателя на Реал Мадрид в националния отбор на Франция даде шанс на звездата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе да блесне с националната фланелка, като той вече има 14 гола в 36 мача за „петлите“. А ето как Зинедин Зидан коментира случилото се между Бензема и Винисиус в състава на Реал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички