Пьотровски и Левандовски - не! Шчесни е големият герой - Полша е на Евро 2024 след дузпи с Уелс (ВИДЕО)


Пьотровски и Левандовски - не! Шчесни е големият герой - Полша е на Евро 2024 след дузпи с Уелс (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

2179 0

Полша хвана "последния влак" за Европейското първенство в Германия това лято. В неособено изпъстрен с красиви футболни моменти двубой "дружина полска" преодоля Уелс и негостоприемния му дом след изпълнение на дузпи. 

Под светлините на прожекторите не попадна нито суперзвездата на гостите - Роберт Левандовски, нито аса на Лудогорец Якуб Пьотровски. Мястото там бе отредено за стража Войсчек Шчесни, който донесе луда радост на своята родина, спасявайки петата дузпа на съперника.

Как се развиха 11-метровите удари?

Роберт Левандовски бе първият, който изпълни, и не сгреши. Последва Бен Дейвис с точен изстрел в центъра на вратата. Шимански заложи на левия ъгъл за 1:2. Най-близо до пропуск бе Муур, който с мощен шут разтресе напречната греда, но все пак отбеляза.

Франковски бе безапелационен за 2:3. Хари Уилсън възстанови равенството. Уорд хвана ъгъла на изпълнението на Залевски, но безпогрешните изпълнения продължиха. Нико Уилямс продължи за 4:4. Пет от пет за Полша направи Пьонтек. Даниел Джеймс бе големият грешник за своя тим. Крилото на Лийдс стреля неубедително вляво, което даде шанс на Шчесни да прати Полша на финалите.

За да стигне дотук, в полуфиналите "дружина полска" трябваше да се разправи с Естония. Поляците го сториха с разгром от 5:1. "Драконите" от своя страна също не оставиха шансове на Финландия, налагайки се с 4:1

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички